Calligrafia

Un article de Wikilibres.

Benvenguts al Wikilibre sus la calligrafia![modificar]

La calligrafia que significa escritura polida, del grèc κάλλος kállos ("polit") et γράφειν gráphein ("escriure"), es una art plan vièlha que son origina se pèrd temps enlà. Existisson divèrses estils de calligrafia; lo primièr mai simple, qu'es caracteristic de la calligrafia occidentala, consistís a escriure las letras amb de traches agradius per tal d'obtenir una escritura agradiva mentre que lo segond estil, caracteristic de la calligrafia orientala permet de representar de figuras divèrsas.

La debuta de la calligrafia[modificar]

A partir de l'aparicion de l'escritura, l'art de formar las letras se melhorèt e nasquèt aital una art de la representacion escripturala que dins qualques civilizacions venguèt una forma d'expression e d'art. Es a partir d'aquelas evolucions que los alfabets de las divèrsas lengas de l'epòca cambièron per venir dapasset los alfabets que coneissèm ara.


La calligrafia chinesa[modificar]

Los uèch traches que forman l'ideograma Yong
Realizacion d'ideogramas

La calligrafia chinesa es una de las mai ancianas. Lo costat estetic de l'escritura es inerent a l'emplec d'ideogramas que barrejan efectivitat e estetica.

La calligrafia occidentala[modificar]

La calligrafia occidentala es probable una de las calligrafias mens trabalhadas ja que la foncion comunicacionala es l'aspècte mai important de l'escritura. Pasmens es gràcias a las recèrcas que se son obtengudas las divèrsas


La calligrafia araba[modificar]

Es aquesta una de las calligrafias mai trabalhadas e artisticas ja que permet de bastir a partir de l'escritura tota mena de figura. Aqueste trabalh sus l'escritura se compren melhor se